Strategija razvoja turizma1.jpg

Prezentacijom Strategije razvoja turizma za period 2020.-2030, sumiranjem postignutih rezultata i razgovorom sa turističkim radnicima danas je u Trebinju obilježen Svjetski dan turizma.

Direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić rekao je novinarima da je u Strategiji razvoja turizma akcenat stavljen na ruralni razvoj.

"Ova strategija služiće nam kao instrument upravljanja gdje ćemo kao jedna od rijetkih lokalnih zajednica preuzeti kontrolu nad turizmom i u narednom periodu strateški djelovati kada je riječ o ovoj oblasti privrede. Svi naši ciljevi su realni", rekao je Radić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da je Trebinje jedan od rijetkih gradova u regionu koji je u avgustu bio posjećen više nego prethodnih godina.

"Naš cilj je da Trebinje bude posjećeno tokom cijele godine. Ovaj grad je sigurno napredovao kada je riječ o turizmu i naš cilj je da što više radimo na razvoju te oblasti privrede", istakao je Ćurić.

On je dodao da je Trebinje među prvima u Srpskoj uradilo jedan ozbiljan dokument kakav je Strategija razvoja turizma koja će pred odbornicima biti na narednoj sjednici lokalnog parlamenta.

Prema podacim Turističke organizacije Trebinje, u prošlom mjesecu registrovano je oko 13.000 noćenja, a vaučere Vlade Republike Srpske iskoristilo je oko 4.000 turista.

Strategija razvoja turizma2.jpg

Direktor trebinjskog hotela "Nar" Maja Kovač rekla je da su turistički vaučeri Vlade Srpske mnogo značili.

"Mi smo veoma zadovoljni ljetnom sezonom. U avgustu i septembru hotel je bio popunjen. Veoma su nam značili vaučeri i još imamo gostiju, a imamo rezervacija i za naredni period", istakla je Kovačeva.