Fk leotar.jpg

U 8. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" odigrao je u Novom Gradu 0:0 sa domaćom "Slobodom", nakon čega su se Trebinjci sa prvog preselili na treću poziciju na tabeli sa 15 bodova

Domaćin je ofanzivno počeo i već u prvom minutu preko Živanića imao je dobru šansu, ali je Perišić bio na visini zadatka. Golman gostiju je dobro intervenisao i u drugom, devetom i 20. minutu kada je odbranio šuteve Galina, Vejnovića i Desnice.

Gosti su priprijetili domaćinu šutom Ristića u 31. i Begenišića u 35. minutu, ali bez uspjeha. Rezultatom 0:0 otišlo se na pauzu.

Tokom drugog poluvremena domaćin je preko Arežine i Antonića priprijetio gostima, ali golman Trebinjaca bio je nesavladiv.

Trebinjci su uzvratili u 82. minutu kada je Ristićev šut sa deset metara završio iznad gola domaćina, a Begenišić je nekoliko minuta kasnije direktno iz kornera pokušao da iznenadi golmana domaćih, ali bez uspjeha.

Do kraja utakmice nije bilo prilika sa obje strane i utakmica je završena bez golova 0:0.

Ovo je veliki uspjeh Trebinjaca koji se sa gostovanja vraćaju neporaženi.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić bio je zadovoljan igrom svojih momaka.

"Otišli smo oslabljeni u Novi Grad, ali moji momci su igrali borbeno, agresivno i zaslužili smo ovaj bod. Svaka čast svim mojim igračima koji su igrali na stadionu Mlakve. Idemo korak po korak", naglasio je Ćurić.

U narednom kolu u Police dolazi FK "Željezničar" iz Banjaluke.

FK "Sloboda": Trako, Bubić, Arežina, Živanić(od 88.minuta Vučen), Desnica, Antonić, Galin, Stojnić, Vejnović, Dodig, Kostadinović. Trener: Duško Vranešević.

FK "Leotar": Perišić, Paranos, Šipovac, Ramić(od 87.minuta Milić), Zečević(od 93.minuta Stajić), Ćutahija(od 65.minuta Koprivica), Begenišić, Prebiračević, Ateljević, Ristić, Sekulović. Trener: Oleg Ćurić.