Izlozba fotografija bih2.jpg

U Muzeju Hercegovine otvorena je po 13. put državna izložba fotografija "FOTOBIH 2020". Na izložbi su prikazane 102 fotografije od 45 autora, a radove za izložbu u Trebinju odabrao je Milorad Kašćelan (MFAUBIH, EFIAP).

IIzložba prikazuje najbolje fotografije BH autora, a među izloženim fotografijama nalazile su se i fotografije Foto-kino kluba Trebinje.

Fotografije koje su izložene su u crno-bijeloj tehnici i koloru, a motivi su pejzaži, portreti i ulična fotografija.

Predsjednik Foto-kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović istakao je da su četiri trebinjska autora sa svojim fotografijama predstavljena na izložbi u Muzeju Hercegovine.

"Izložbe se održavaju u više gradova BiH i u svakom gradu je drugi selektor izložbe. Svake godine je slobodna tema i nadam se da svako može da pronađe što ga zanima od fotografija", rekao je Vukasović.

Po tri nagrade dobili su autori fotografija u koloru i crno-bijeloj tehnici, a treće mjesto za crno-bijelu fotografiju osvojio je član Foto-kino kluba Trebinje Dušan Vuković. 

Izlozba fotografija bih1.jpg

"Moja fotografija 'Ona i hrast' je nedavno na klupskoj izložbi osvojila prvu nagradu, a na nivou BiH treću. Znači da nešto vrijedi. Najviše mi leži da fotografišem prirodu. Svaki put se čovjek iznenadi i obraduje nagradi tako sam se i ja obradovao ovoj nagradi", govori Vuković.

Član upravnog odbora asocijacije za umjetničku fotografiju BiH i koordinator rada sa mladima Radoje Elez dugi niz godina je redovni učesnik foto BiH izložbi

"Ove godine je učestvovalao manje fotografa sa svojim djelima zbog poznate situacije. Na konkurs se prijavilo 55 autora sa 380 fotografija. U posljednjih nekoliko godina ova izložba se odžava u Muzeju Hercegovine", kazao je Elez.

Izložba će biti dostupna publici u narednih 10-ak dana.

Izlozba fotografija bih3.jpg