Laptop.jpg

Područnoj osnovnoj školi u Lastvi Udruženje Trebinjaca "Jovan Dučić" iz Beograda doniralo je dva laptopa i pet tableta.

Ova škola ima 50-ak učenika, koji dolaze iz naselja Lastva, Ušće, Jazina, Aranđelovo.

Prema riječima profesora srpskog jezika i književnosti Darke Deretić, ovo je velika donacija za njihovu školu.

"Jedan laptop ostaje kod nas u školi, a drugi je dat najboljem učeniku, kao i tableti. To djeci puno znači jer im je drago da ih se neko sjetio i obratio pažnju na njih, da im olakša učenje, pristup internetu", kazala je Deretićeva.

Predsjednik Udruženja Trebinjaca u Beogradu Žarko Ratković je rekao da su dva razloga darivanja poklona ovoj područnoj školi.

"Prvije je da nam je Jovan Dučić ostavio u amanet da pomažemo djeci u Hercegovini, a drugi je da smo ove godine odlučili da pomognemo područnoj školi u Lastvi jer sam i ja pohađao ovu školu za koju me vežu lijepe uspomene", rekao je Ratković.

Učenik osmog razreda Milica Ždralić dobila je laptop za odlično učenje (prosjek 5,00) i sa osmijehom na licu kazala je da joj ovaj poklon puno znači.

"Živim blizu škole i pješke dolazim na časove. Ovdje je lijepo ići u školu i zahvaljujem se nastavnicima na uloženom trudu", rekla je Milica.

Učenik sedmog razreda Stefan Bovan koji je dobio tablet kazao je da ć tablet koji će moći iskoristiti za nastavu.

"Ovdje je malo đaka i svi smo mi jedna porodica. Lijepa je Lastva, a mi svi učenici smo u prirodi", rekao je rekao Bovan.