Stevandic curic.jpg

Kandidati GO Ujedinjene Srpske, ali i njihovi koalicioni partneri iz Partije ujedinjenih penzionera, promovisani su danas na trebinjskom Trgu slobode, gdje su, zajedno sa predsjednikom stranke Nenadom Stevandićem, još jednom uputili podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Trebinja Mirku Ćuriću iz SNSD-a.

"Danas je Ujedinjena Srpska u Trebinju postala važan politički faktor, odnosno, po svim važnim projektima smo druga vladajuća partija koja je u dobrim odnosima sa kolegama iz SNSD-a, čiji kandidat za gradonačelnika je i naš kandidat koga podržavamo i na programskim načelima", istakao je Stevandić.

On je izrazio nadu da će Trebinje i u budućnosti ostati turistički biser, ali, kako kaže, i nacionalni centar koji čuva veliku kičmu Republike Srpske koja se ogleda u gradovima utemeljenim na ljepoti prošlosti, ali i budućnosti..

On je prisustvovao i sastanku Regionalnog odbora stranke, na kome je konstatovana dobra situacija u cijeloj izbornoj jedinici, te da je i Istočnu Hercegovinu po organizovanosti sustigla takozvana Stara Hercegovina, u kojoj očekuju dva gradonačelnika, u Čajniču i Rudom.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je izrazio veliku zahvalnost i Nenadu Stevandiću i Ujedinjenoj Srpskoj na podršci koja mu, kako kaže, mnogo znači.

"Ujedinjena Srpska je jedan od devet političkih subjekata koji me podržavaju na predstojećim izborima i sa kom ću u narednom periodu nastojati da Trebinje bude još jače, još snažnije, da Republika Srpska bude jača i snažnija i nema ograničenja, jer idemo na ono što smo i zacrtali – 70 % podrške i za odbornička mjesta i za mjesto gradonačelnika", rekao je Ćurić.

On je dodao da jedino takvom zajedničkom snagom može da se napravi dobar ambijent, da se radi i da svi budemo snažniji i jači.

"Projekata imamo, zajedno smo napravili i koalicionu platformu 2020/24 i to ćemo samo zajedno uspjeti da realizujemo, kao što smo realizovali i mnoge dosadašnje projekte, a oni su vidljivi i na osnovu njih će narod prepoznati i našu sadašnju snagu, koja se najviše očituje u zajedništvu", dodao je Ćurić.