Fk leotar.jpg

U 7. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" dočekuje FK "Rudar" iz Prijedora. To je derbi kola jer se sastaju trenutno prvoplasirana i drugoplasirana ekipa koje imaju po 13 bodova.

Poslije pomalo nesrećnog i nespretnog poraza u prošlom kolu, ekipu iz Polica čeka veliko iskušenje jer dolazi Rudar koji je glavni favorit za ulazak u Premijer ligu.

Trebinjci znaju da je to klub koji je jedan od najorganizovanijih ekipa u ligi sa kojima su utakmice uvijek tvrde i neizvjesne.

Trener Oleg Ćurić ne može da računa na Spaića i Repovića koji su još van trenažnog procesa, a tu je još nekoliko rovitih igrača sa sitnim povredama koji bi trebali uz ostale da budu sutra spremni za utakmicu.

"Meni je drago da već tri od sedam kola igramo derbi utakmice lige. Respektujemo goste, ali rezultati i igra u dosadašnjem dijelu prvenstva nam daju za pravo da u svaku utakmicu ulazimo sa imperativom pozitivnog rezultata. U sutrašnju utakmicu ulazimo maksimalno spremni da odigramo što kvalitetnije i ako damo svoj maksimum možemo to da i ostvarimo", istakao je Ćurić.

Igrači, trener i uprava žale što ni u ovom kolu neće biti publike jer je interesovanje za Leotar poraslo nakon niza odličnih rezultata.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 16.00 časova.