savjet za bezbjednost saobracaja trebinje 20202.JPG

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da će u Trebinju u narednom periodu biti postavljena dva stacionarna radara za kontrolu brzine kretanja vozila, dok će u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske biti realizovan zajednički projekat bezbjednog prelaska preko ulice kod Osnovne škole "Vuk Karadžić".

Ćurić je, nakon sastanka Savjeta za bezbjednost kome je prisustvovao i direktor Agencije Novica Krunić povodom Evropske sedmice mobilnosti, istakao da će Grad i Agencija zajednički realizovati i provjeru neophodnosti postavljanja 'ležećih policajaca' na širem gradskom području.

"Imamo veliki broj zahtjeva za postavljanjem usporivača saobraćaja. Sa stručnim ljudima iz Agencije ćemo obići sve lokacije i vidjeti gdje je to neophodno, jer više od 80 odsto vozača poštuje saobraćajne propise", naveo je Ćurić

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Novica Krunić istakao je da je ovo prvi u nizu sastanaka koji organizuje ova agencija i to zahvaljujući kabinetu predsjednika Srpske Željke Cvijanović.

savjet za bezbjednost saobracaja trebinje 20201.JPG

"Cilj nam je da kroz edukativne radionice dođemo od onih najmlađih koji pohađaju vrtić do đaka. Moramo da podignemo svijest građana da u saobraćaju treba da se ponašamo na način da ne ugrozimo ni tuđi, ni svoj život", naveo je Krunić.

On je kazao da je u 2019. godini na putevima u Srpskoj u saobraćajnim nezgodama poginulo 118 lica, navodeći da dosadašnji pokazatelji govore da će u ovoj godini taj broj biti manji.

U Trebinju će sutra biti organizovano postavljanje simulatora prevrtanja, kose ravni i dječijeg poligona ispred Kulturnog centra, čemu će prisustvovati i ministar saobraćaja i veza Srpske Đorđe Popović.