humanitarna aukcija slika trebinje n20202.JPG

Trebinjci su još jednom pokazali da imaju veliko srce što je potvrdila i večerašnja humanitarna aukcija umjetničkih djela u okviru likovne kolonije "Kolo" na kojoj je prikupljeno 5.500 KM, koje su namijenjene za izgradnju centra za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Zainteresovani građani, među kojima i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i njegov zamjenik Slađana Skočajić, imali su priliku da na platou Muzeja Hercegovine kupe jednu od 60 umjetničkih slika, fotografija i skulptura.

Osnivač i selektor kolonije "Kolo" akademski slikar Dražen Milić nije krio oduševljenje velikim odzivom svojim sugrađana, koji su prepoznali ideju i svesrdno podržali humanitarnu aukciju i ovaj veliki projekat za naš grad.

"Osim učesnika 'Kola' svoje radove su priložili i članovi Foto-kino kluba 'Trebinje', Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine 'Milorad Ćorović', te brojni drugi umjetnici i prijatelji kolonije iz Srbije, Crne Gore, FBiH i Republike Srpske", naveo je Milić.

Predsjednik Udruženja "Sunce nam je zajedničko" Vesna Miljanović istakla je da je ova aukcija namijenjana za drugu fazu izgradnje centra, dok su za drugu obezbijeđena sredstva na humanitarnoj akciji koju organizuje kabinet predsjednika Republike Srpske.

„Mnogo nam znači svaka podrška. I ranije smo imali saradnju sa Muzejom i drugim institucijama. Bilo je dosta humanitarnih akcija, aukcija i izložbi. Očekujemo još ovakvih humanitarnih događaja, a već imamo ideja za neke donatorske večeri kod nas i u Srbiji i Crnoj Gori“, kazala je Miljanović.

Ona je navela da će do kraja ovog mjeseca biti poznat i izvođač radova na budućem centru za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji će se graditi u bivšoj kasarni "Vojvoda Luka Vukalović".

humanitarna aukcija slika trebinje n20201.JPG

Da bi prodaja umjetničkih djela bila uspješnija, a prikupljeno više novca za izgradnju dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju - truda nisu žalili ni voditelji aukcije - glumac Darko Kurtović i predsjednik udruženja „Bebe" Snežana Misita.

Peta likovna kolonija „Kolo“ okupila je dvadesetak umjetnika iz Srbije, Crne Gore, FBiH i Republike Srpske, koji će do subote, 20. septembra, stvarati u inspirativnom ambijentu Muzeja Hercegovine, kada će zajedničkom izložbom predstaviti svoja djela nastala na višednevnom kreativnom druženju.