Biciklisti kod curica.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić ugostio je dvojicu trebinjskih biciklista – Miloša Bodirogu i Petra Spaića, inače osvajače brojnih medalja.

Ćurić je istakao da su ova dvojica uspješnih mladića još jedan dokaz da se u našem gradu treba razvijati takmičarski biciklizam, zbog čega će Grad u narednom periodu pružiti punu podršku njegovom razvoju.

„Grad je planirao izgradnju biciklističke staze do Lastve u dužini od oko 20 kilometara, koju će moći da koriste sportisti i rekreativci“, naveo je Ćurić.

On je Bodirogi i Spaiću čestitao na dosadašnjim uspjesima.

Biciklista Miloš Bodiroga kazao je da ga posebno raduje što je gradonačelnik istakao da je opredijeljenje Gradske uprave dovršetak izgradnje biciklistike staze.

„To je jedna prelijepa staza, odlična za naš trening ali i za takmičenja“, naveo je Bodiroga, koji je već četiri godine licencirani biciklistički takmičar u elit kategoriji, te osvajač brojnih medalja.

Za Petra Spaić današnji sastanak je dokaz da čelnici Grada razumiju probleme biciklista i voljni su da pomognu u njihovom rješavanju.

„To nam je vrlo važno i hvala gradonačelniku na podršci. Trebinje ima idealne uslove za razvoj biciklizma, posebno ako uzmemo u obzir staze iznad grada koje su odlične za treninge“, rekao je Spaić, koji trenutno dijeli prvo mjesto u biciklističkoj Premijer ligi BiH.

U Trebinju je prošle godine počela izgradnja biciklističke staze, a uređeno je pet kilometara – od Mokrih Dolova, kroz tunel u Policama, preko Željezničkog mosta, bivšom prugom, pored rijeke do Banjevaca.

Naš grad je prošle godine bio i domaćin Balkanskog prvenstva u biciklizmu.