voda maric medjine1.JPG

Sela Marić Međine, Desin selo i Mionići od danas su spojeni na gradski vodovod, a cjevovod dužine šest i po kilometara omogućiće bolje uslove života za oko 30 domaćinstava.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je riječ o vodovodu koji je povezan na postojeći sistem od sela Taleža, a da će direktnu koristi imati stanovnici sela koji se uglavnom bave poljoprivredom i stočarstvom.

"U razgovoru sa mještanima dogovorili smo se da zajedno napravimo vodovodni sistem. Oni su nam pomogli prilikom izvođenja radova i rezultat te saradnje je da je voda od danas potekla na slavinama", naveo je Ćurić.

On je istakao da su u realizaciji projekta, osim mještana, učestvovali "Vodovod" i "Elektrohercegovina", a da je Grad finansirao njegovu realizaciju.

Mještanin sela Marić Međine Radoslav Vlatković nije krio oduševljenje što je i njegovo domaćinstvo dobilo vodu.

"Mi bismo ranije koristili vodu iz Trebišnjice i onda smo uspjeli da dovedemo tehničku vodu jer nam je rijeka vrlo blizu kuća. Sada imamo i vodu za piće. Hvala gradonačelniku Ćuriću i njegovim saradnicima što su prepoznali ovaj problem i što su ispunili ono što je dogovoreno", naveo je Vlatković.

U Desin selu porodica Đoka Škera sada ima dosta bolje uslove za svakodnevni život.

119381362_656044808368110_3485053953136033187_n.jpg

"Ovo je velika stvar za sve mještane, prezadovoljni smo što smo dobili vodu", naveo je Škero.

A gradonačelnik Ćurić obećao je i da će ostatak sela na ovom području u dogledno vrijeme dobiti vodu iz gradskog vodovoda, čime se, kako je rekao, dodatno podstiče ostanak na selu i proizvodnja zdrave organske hrane.