Trebinjski vertikal 20201.jpg

Džemal Jašarević iz Sarajeva prvi je stigao na Leotar i pobijedio u trci "Trebinje vertikal - trka u kamenu", dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Trebinjka Maja Nožica.

Jašarević je oborio i rekord staze koju je prešao za 46 minuta i 52 sekunde, za šta, kako je naveo, treba biti spreman. On je dodao da je trka bila naporna jer je staza teška.

"Prvi put sam na Leotaru, pogled je fascinantan, samo takav može biti", naveo je Jašarević.

Trebinjski vertikal 20202.jpg

Nožica je rekla da visoka dnevna temperatura otežala takmičenje, ali da je bilo fantastično.

"Meni je ovo prvi put da trčim ovakvu trku, sve u svemu jedno predivno iskustvo", rekla je Nožica novinarima.

Trebinjski vertikal 20203.jpg

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Neven Cicović iz Istočnog Sarajeva, a treće Uroš Gutić iz Nevesinja.

U ženskoj konkurenciji drugo mjesto osvojila je Sanja Kavaz iz Istočnog Sarajeva, a treće Andrea Radmilović iz istog grada.

Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja organizatora trke, rekao je novinarima da je bilo prijavljeno 300 učesnika, a došlo je dvije trećine takmičara.

"Iako je ekstremna vrućina danas u Trebinju, prave su ljetnje temperature mnogo trkača je uspjelo da izađe na vrh", rekao je Škero i dodao da je trka jedinstvena na ovim prostorima.

U kategoriji muškaraca starijih od 50 godina, prvo mjesto osvojio je Nenad Milinković iz Užica, a drugo i treće Trebinjci Radomir Milić i Nebojša Pejinović.

Trebinjski vertikal 20204.jpg

Trka "Trebinje vertikal trka u kamenu" trebalo je da bude održana u martu, ali je odgođena za septembar zbog epidemije virusa korona.

Start je bio kod Perovića /Arslanagića/ mosta u Trebinju, a cilj na vrhu planine Leotar na 1.228 metara nadmorske visine.

Riječ je o jednoj o disciplina u takozvanom "nebeskom trčanju" - vertikalni kilometar.

Trebinjski vertikal 20206.jpg