rk leotar rk konjuh.JPG

U prvoj polufinalnoj utakmici završnice 24. Kupa Republike Srpske, u Doboju je domaća RK "Sloga" pobijedila RK "Leotar" sa 30:29 (16:12).

Niko nije očekivao da će ova utakmica biti dramatična na kraju jer je tokom cijelog meča domaćin vodio sa četiri-pet golova razlike.

Minut i trideset sekundi do kraja utakmice počela je drama, ali pođimo redom. Poveli su Trebinjci sa 0:1 golom Tomića, ali nakon toga domaćin je preuzeo vođstvo na 7:5, 14:10, a na odmor se otišlo sa rezultatom 16:12.

Tokom drugog poluvremena bilo je opet četiri gola razlike - 17:13, a i pet golova razlike - 25:20. Tada su malo po malo igrači Darka Tavrića smanjivali rezultat, a u 55. minutu bilo je 28:23 za domaćina.

Nakon toga gosti prave preokret i u 57. minutu dolaze do gola razlike - 28:27. Samo 90 sekundi do kraja Trebinjci ostaju na parketu sa četiri igrača pri rezultatu 29:28 i Milojević "krade" loptu domaćim igračima i u protivnapadu postiže gol za izjednačenje.

Domaćin u sljedećem napadu nije iskoristio šansu za prednost, a Komnenovićev zicer na drugoj strani brani Bogdanović. Dobojlije 30 sekundi prije kraja postižu gol za pobjedu jer u preostalom vremenu Leotar nije iskoristio napad.

Tako je na semaforu nakon 60. minuta pisalo 30:29.

Šta reći o utakmici u kojoj su igrači Leotara ostavili srce na terenu i pokazali kako se bori za svoj klub. Malo je falilo da uđu u finale i na taj način iznenade domaćina i Darko Tavrić je bio u pravu kada je rekao da u Doboj idu da pokažu ono što znaju.

Iz uprave trebinjskog kluba kažu da su igači i rukovodstvo nakon ručka "izbačeni" iz hotela i umjesto u sobama vrijeme su proveli u gradskom parku.

Isto tako igrač Sloge Černov Gleb iz Rusije nije bio registrovan za domaćina jer je tek prije dva dana došao u Republiku Srpsku.

Za sudije Predraga Dejanovića i Elvisa Marčetića kažu da su im uzeli oko desetak čistih lopti.

MRK "Sloga": Bogdanović, Iunin 2, Ristić, Perović 9, Tulendič, Mišanović, Černov 5, Stanković 6, Maksimović, P. Dejanović, Zekić 5, Gavrić, Stojanović, Knežević, Milićević 3, Bubić.Trener<: Mario Kelentrić.

RK "Leotar": Savović, Omerović, Orbović, Parežanin 2, Milojević 8, Ninković 5, Ratković, Stojanović, Abramović 2, V. Kovač, D. Kovač, Tomić 4, Ivanović 2, Inić 2, Komnenović 4. Trener: Darko Tavrić.