Fk leotar borac.jpg

FK "Leotar" je u 1/16 Kupa Republike Srpske-grupa istok nakon izvođenja penala u Šamcu pobijedio domaći FK "Borac". U regularnom dijelu utakmice bilo je 1:1 (0:0), a nakon penala 2:4.

Prvu priliku imao je domaćin u sedmom minutu, ali nakon toga Trebinjci su se konsolidovali i preuzeli dominaciju. Na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Oba gola viđena su u drugih 45. minuta i to sa bijele tačke. Domaćin je poveo u 72. minutu kada je Stajić u svom šesnaestercu napravio prekršaj na Čauševiću. Siguran realizator bio je Stokić.

U 84. minutu sudija Stefan Maletić dosudio je penal za goste, a siguran realizator bio je Medan. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao tako da su izvođeni jedanaesterci.

U rulet završnici uspješnija je bila ekipa iz Trebinja. Za domaćina golove su sa 11 metara postigli Vujanić i Susakovi, a za goste Medan, Ateljević, Stajić i golman Vukanović koji je odbranio i šuteve Bijelića i Ilića.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je rekao da je utakmica dobro došla da se probaju igrači koji su imali manju minutažu kao i nekoliko mlađih igrača koji još igraju za juniore.

"Svi su svoju šansu u potpunosti iskoristili i pokazali da se na njih može računati. Sa tri igrača od 17 godina i sa ostalim igračima gdje nije niko bio stariji od 22 godine u potpunosti sam zadovoljan pristupom, igrom i zalaganjem iako smo mogli u regularnom toku da pobijedimo jer smo imali dosta šansi", rekao je Ćurić.

FK "Borac": Đurić, Vujanić, Stokić(Božić), Maslić, Pivašević (Stanković), Čaušević, Galešić (Ilić), Susaković, Perić (Marčeta), Zarupović (Marinković), Bijelić.

FK "Leotar": Vukanović, Skulić, Spaić, O. Šešelj (Polić), Paranos (Koprivica), Medan, Đurić (Milojević), Stajić, Ateljević, Aćimović (Šetka), Sekulović (Šipovac).Trener: Oleg Ćurić.