Rk leotar nercegovina.jpg

Rukometaši Leotara odigrali su dvije prijateljske utakmice sa RK "Hercegovina" iz Nevesinja članom Prve lige Republike Srpske i u obje utakmice su slavili.

Prva utakmica odigrana je u Nevesinju i Trebinjci su slavili sa 20:35 (8:17). Ovaj meč odigran je nakon pet mjeseci pauze i vidjela se želja obje ekipe da prikažu što bolji rukomet.

Gosti su bili bolji tokom cijele utakmice i samo je bilo pitanje sa koliko golova razlike će završiti utakmica.

U revanšu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" ekipa Darka Tavrića opet je trijumfovala sa 32:14 (16:6). Kao i u prvoj utakmici razlika u kvalitetu je bila evidentna. Oba trenera dali su priliku svim igračima i isprobali su razne taktičke varijante.

U igru nije ulazio povrijeđeni Inić.

Trener Darko Tavrić je rekao da su ove dvije utakmice pokazale dosta stvari koje treba da se poprave u nastavku priprema.

"Zadovoljan sam pristupom igri jer su moji momci ozbiljno shvatili ove utakmice. U narednom periodu nas očekuju utakmice sa ekipama iz Premijer lige tako da ćemo vidjeti pravu sliku. Imamo problema sa sitnim povredama i teško ćemo biti kompletni na fajnal for Kupa Republike Srpske, ali tamo ne idemo sa bijelom zastavom. Probaćemo da odigramo najbolje što možemo, a za nas je prioritet prvenstvo BiH", istakao je Tavrić.

Trebinjci u srijedu gostuju u Ljubuškom kod RK "Izviđač CO".

RK "Leotar": (strijelci u drugoj utakmici): Omerović, Savović, Cmiljanović 3, Abramović 3, Tomić 3, Milojević 4, Parežanin 5, Ninković 2, Ivanović 2, Grk 1, Komnenović 6, Ratković 3, Veraja.