Fk leotar1.jpg

U 5. kolu Prve lige Republike Srpske FK “Leotar” je na domaćem terenu pobijedio FK “Kozaru” iz Gradiške sa 1:0 (1:0). To je četvrta uzastopna pobjeda Trebinjaca, a nanijeli su prvi poraz Kozari. Nakon petog kola Leotar se nalazi na čelu tabele sa 13 bodova.

Tokom prvih 45. minuta domaćin je bio bolji i stvorio je nekoliko izglednih prilika za gol. Prvo je Šipovac u 8. minutu sa 15 metara šutirao pred desne stative gostiju, a Zečevićev šut u 15. minutu prošao je pored same lijeve stative.

Samo tri minuta kasnije Šipovac je izašao sam ispred golmana Modića, ali njegov šut golman gostiju je odbranio. Đurićev šut u 37. minutu golman gostiju je odličnom odbranom spasio svoju mrežu, ali mu to nije uspjelo u 42. minutu. Tada je Milić ubacio loptu u šesnaesterac gostiju gdje je bio Šipovac koji je iskoristio grešku gostujuće odbrane i sa lakoćom postigao vodeći gol za domaćina.

Na taj način domaćin je iskoristio svoju dobru igru i sa rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. Treba napomenuti da je tokom prvog poluvremena sudija Ajder dao tri kartona i to Zečeviću i Perišiću, a kod gostiju Domuzinu.

U drugom poluvremenu gosti su prvi zaprijetili u 65. minutu klada je Lolić sa ivice šesnaesterca pogodio prečku. To je bio i prvi šut gostiju prema golu domaćina. Iz kontranapada Zečevićev šut je odbranio golman gostiju.

Šipovčev šut na asistenciju Sekulovića iskosa sa desetak minuta prošao je kraj lijeve stative gola gostiju. Do kraja utakmice nije bilo prilika tako da je utakmica završena rezultatom iz prvog poluvremena 1:0.

Nakon meča trener Oleg Ćurić imao je samo riječi hvale na račun svoje ekipe koja se borila tokom svih 90 minuta i zasluženo došla do pobjede.

“Svaka čast mojim igračima ovo niko od nas nije očekivao i naše ambicije su i dalje da budemo stabilan prvoligaš. Idemo korak po korak, a pred nama je dosta još utakmica”, rekao je Ćurić.

Lijepa slika viđena je nakon utakmice kada su se svi igrači zajedno sa trenerom Ćurićem skupili ispred semafora i poklonila se vjernim navijačima koji su bili na  zgradi u neposrednoj blizini I tokom cijele utakmice davali im podršku.

Fk leotar2.jpg

Narednog vikenda ekipa iz Polica ide u Doboj gdje je dočekuje FK “Sloga”.

FK „Leotar“: Perišić, Andrić(od 92.minuta Stajić), Šešelj, Paranos, Ristić(od 79. minuta Medan), Ramić, Milić(od 79. minuta Medan), Đurić, Šipovac(od 88.minuta Ćutahija), Zečević(od 92.minuta Prebiračević), Sekulović. Trener Oleg Ćurić.

FK „Kozara“: Modić, Hamzić, Lolić, A. Malbašić, Popović, Guskić, Matić(od 46. minuta Koljanin), Domuzin(od 46. minuta Veljkić), Eskić(od 87.minuta M.Malbašić), Batar, Šikanjić. Trener: Predrag Tomaš.