marihuana-medicinske-svrhe.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u mjestu Drakuljica, opština Bileća, pronašli četiri stabljike zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju.

Uviđaj na mjestu pronalaska stabljika izvršen je juče u jutarnjim satima, kojom prilikom su izuzete stabljike indijske konoplje.

Policijski službenici su lišili slobode dva lica koja se mogu dovesti u vezu sa pronađenom plantažom. Riječ je o licima inicijala B.P. i L.A.

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi šireg lica mjesta pronađenih stabljika, kao i kuća, pomoćnih prostorija i vozila, koje koriste navedena lica. Tom prilikom je u blizini nasada pronađeno još 176 grama zeljaste biljne materije koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju, dok je u kući koju koristi lice B.P. pronađena i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeta jedna vojnička puška.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijska uprava Trebinje je u toku 2020. godine ukupno evidentirala 11 krivičnih djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i 65 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.