Husein-Hodzic.jpg

Imam u Herceg Novom Husein Hodžić izjavio je povodom napada na prostorije Islamske zajednice u Pljevljima da su, sve do predaje vlasti, sadašnja vlast i njeni predstavnici obavezni da održavaju i sprovode red u Crnoj Gori.

"Očekujem od svih političkih struktura, i poraženih i pobjednika na održanim parlamentarnim izborima, da porade na smirivanju ekscesnih tenzija i situacija. Ovo se posebno očekuje od srpskog bloka, a da ne govorim da to treba da čine još više oni iz vladajućih struktura, posebno dosadašnji bošnjački ministri", naveo je Hodžić.

On je istakao da je pobjeda opozicije čista i poštena i da je "sramota DPS-a, koji bi sada protestima da povrati ono što je viteškom izbornom borbom svih protiv svakoga, izgubio, osim ako je najavljeni miting opet ono što je bio i Zakon o slobodi vjeroispovesti, nešto što je došlo od spoljnog faktora, da nas opet zavadi".

"Svim srcem želim, kao što želim i samome sebi, da napokon zavlada mir i pravda u Crnoj Gori. Poraženi treba da čestitaju pobjednicima, a ne da pozivaju na kontramitinge", naveo je Hodžić, objavila je Mitropolija crnogorsko-primorska.