Skolska godina trebinje.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić posjetio je jutros sve tri osnovne škole na području grada i uručio poklone prvacima povodom početka nove školske godine, koja će se odvijati u izmijenjenim uslovima u odnosu na prethodne zbog epidemije virusa korona.

Ćurić je rekao Srni da se nada da u školama neće biti slučajeva zaraze virusom korona ne samo u Trebinju, nego i regiji.

Ako dođe do toga, kako je rekao, nastavnici i direktori u školi će preduzeti neophodne mjere, ali se očekujemo i velika odgovornost roditelja.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Trebinju Aleksandar Vukanović rekao je novinarima da je nastava organizovana prema svim preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da su svi uslovi za bezbjedan boravak djece u školi u potpunosti zadovoljeni.

On je dodao da je nastava organizovana tako da školski čas traje 20 minuta, učenici neće imati veliki odmor, već male odmore u trajanju od pet minuta.

"Kod nas je nastava organizovana u tri smjene, faktički ove godine imamo šest grupa u šest smjena, tako da su nam svi kapaciteti škole popunjeni. Imamo pet većih pauza između kojih vršimo dezinfekciju", rekao je Vukanović novinarima.

U školskoj 2020/21 godini upisano je 100 učenika u trebinjskoj Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj", 76 učenika u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" i 64 učenika u Osnovnoj školi "Sveti Vasilije Ostroški", saopšteno je ranije iz Gradske uprave Trebinje