aerodrom trebinje sastanak1.jpg

Aerodrom u Trebinju gradiće se u Mionićima i prvi avion će poletjeti u decembru 2021. godine, rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić nakon sastanka sa potpredsjednikom Vlade Srbije i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

„Veliku zahvalnost dugujemo i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je sa predsjednikom Dodikom dogovorio da se aerodrom gradi u Hercegovini", rekao je Ćurić nakon sastanka u Beogradu  na kome je razgovarano o detaljima i postavljenju rokove za dalje aktivnosti na ovom istorijskom projektu za naš grad.

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović istakla je da će se izgradnjom aerodroma u Trebinju od Beograda u naš grad stizati za svega 40 minuta, dok će Trebinje biti povezano ne samo regionom, već i sa ostatkom Evrope i svijeta.

"Do petka će se formirati mali operativni timovi koji će paralelno raditi sve neophodno kako bismo u decembru sljedeće godine građanima mogli da ponudimo letove do i od Trebinja", kazala je Mihajlovićeva.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović rekao je da se nada da će zajedničkim snagama uraditi sve neophodno da projekat bude završen u dogovorenom roku i da aerodrom zaživi u punom kapacitetu.

"Ovim ćemo distancu između Beograda i Trebinja lakše premostiti, jer gradimo vazdušni most Srba sa ove i one strane Drine“, rekao je Popović.

Vrijednost aerodroma u Trebinju biće između 100.000.000 i 110.000.000 KM, a njegova izgradnja rezultat je dogovora srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

aerodrom trebinje sastanak2.jpg

Nakon bilateralnog sastanka dva ministra održan je i sastanak Radne grupe za koordinaciju, kontrolu i praćenje aktivnosti izgradnje aerodroma Trebinje, kojoj su prisustvovali šef kabineta predsednika Republike, direktor „Aerodroma Srbije“, predstavnici Ministarstva finansija i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Aerodroma „Nikola Tesla“, Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, kao i direktor „Aerodroma Republike Srpske“.