Mirko curic 2.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je čestitku predsjedniku Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću i opozicionim liderima u Crnoj Gori povodom izvanrednog rezultata koji su postigli na juče održanim parlamentarnim izborima u ovoj zemlji.

Ćurić je istakao da se raduje uspjehu crnogorske opozicije, navodeći da je narod Crne Gore poslije više od 30 godina  dočekao istinsku slobodu, što je dovoljan razlog za veliko slavlje.

„Jučerašnja volja naroda je jasna poruka režimu u Podgorici. Čestitam vam jer ste uspjeli u atmosferi straha i prijetnji. Čestitam narodu Crne Gore što se izborio za slobodu i što nije podlegao pritiscima“, poručio je Ćurić u čestitki.

On je kazao da je pred opozicionim liderima sada važan zadatak – formiranje skupštinske većine i budućeg sastava Vlade, ali i stavljanje van pravne snage diskriminatorskog i anticivilizacijskog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

„Mnogo je posla pred vama. Korak po korak i Crna Gora će ponovo biti ponos svih vas. Svi u Trebinju se radujemo budućoj saradnji, a najbolji primjer bratskog odnosa su upravo Trebinje i Herceg Novi“, zaključio je Ćurić.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori pobijedio je opozicioni blok predvođen koalicijama „Za budućnost Crne Gore“, Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“.