Crna gora koalicija.jpg

U izbornom štabu koalicije "Za budućnost Crne Gore", večeras je saopšteno da su prema njihovim podacima, na 182.000 prebrojanih glasačkih listića, oni osvojili 36,02 odsto glasova, a DPS 35,8 procenata.

Visoki funkcioner Demokratskog fronta Slaven Radunović rekao je da je to ogroman uzorak za crnogorske prilike, te da se očekuju određena pomjeranja, ali ne prevelika.

"Ali, sigurno je jedno, od danas DPS i ostale stranke dosadašnje vladajuće koalicije, nisu vlast", rekao je Radunović, koji je obraćanje počeo riječima da je "Berlinski zid pao i u Crnoj Gori".

Istakao je da se u koaliciji "Za budućnost Crne Gore" nadaju da će biti pobjedinici izbora, i jači od DPS-a, ali da, ipak, neće moći sami da formiraju vlast, već će morati da pozovu još nekog iz opozicije.

On je najavio da će se oko 23.15 novinarima u štabu ponovo obratiti nosilac liste Zdravko Krivokapić, sa konačnim rezultatima i porukama za građane Crne Gore.

Predsjednik stranke Prava Crna Gora, članice koalicije, Marko Milačić, rekao je da je ovo nije pobjeda ni političke partije, ni politike, već "Svetog Vasilija Ostroškog, naših Petrovića i naše istorije", te da je ovo pobjeda Crne Gore.

On je pozvao predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića da "jednom bude zreo čovjek" i da rezultat prihvati kako je narod odlučio.

Na pitanje šta ako DPS proglasi pobjedu, Milačić je rekao da se to neće desiti, jer su rezultati jasni, a Ðukanović "neka pakuje kofere u političkom i svakom drugom smislu".

Prema podacima koalicije "Za budućnost Crne Gore", na 182.000 obrađenih glasačkih listića, Socijaldemokrate su osvojile 3,11 odsto, Bošnjačka stranka 5,57, GHI 0,17, SDP 2,01, Hrvatska reformska stranka 0,06, "Crno na bijelo" 3,2 odsto, Albanci zajedno 0,71, druga albanska koalicija 1,73, a koalicija "Mir je naša nacija" okupljena oko Demokrata 11,32 procenata.