Smece2.jpg

Kada počnemo da se ponašamo kao primitivci, vrijeme je za ozbiljnu društvenu reakciju. Ili - kako drugačije, a pritom pokušati da ne budemo grubi, nazvati ljude koji nemaju ni svijesti ni kulture, već se ponašaju kao programirani idioti koji gdje god stignu bacaju smeće i lome komunalni mobilijar!?

Tri fotografije koje su objavili naši sugrađani na društvenim mrežama ne idu nam u prilom jer pokazuju, nažalost, našu kulturu, svijest i odgovornost prema sadašnjim, ali i budućim generacijama.

Zar je toliko teško iza sebe pokupiti smeće? Je li to neka posebna filozofija ili je, pak, samo odraz necivilizovanog čovjeka koji ni ne zna gdje je došao, a kamoli kuda je pošao!?

Smece1.jpg

Na fotografijama su prikazani izletište Ubla, mini odmaralište prema Trebinjskim brdima i Lastva. Za ovakve (ne)ljude ne treba razmišljati, jer su za njih jedino rješenje visoke novčane kazne, odnosno, narodski rečeno - dobro ih uraditi po džepu. Jer ovakvi jedino to cijene. Sve ostalo je za njih samo igranje gluvih telefona.

IMG_20200830_22546.jpg