Izlozba slika milorad corovic1.jpg

Na Trgu slobode večeras je po osmi put otvorena godišnja izložba članova Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“.

Udruženje broji oko 20 članova, a 14 autora izložilo je oko 30 slika. Slike su rađene tehnikama ulje na platnu, akril na platnu, kombinovanom tehnikom, akvarelu , tušu.

Predsjednik Udruženja Nina Lojović Milinić je rekla da svaki umjetnik radi po svom ličnom nahođenju jer je to simbol njegovog ličnog izražavanja.

„Ovo je prodajna izložba, uvijek se trudimo da izložimo radove koji su nastali između dvije izložbe i ovi radovi su nastali za vrijeme pandemije“, istakla je Lojovićeva.

Izlozba slika milorad corovic2.jpg

Među izlagačima je i Branka Anđelić Vulić kojoj je drago što je Udruženje nastavilo tradiciju godišnje izložbe tokom ljeta bez obzira na situaciju.

„Ovdje su izložena moja dva akvarela. Ja sam privržena akvarelu i uvijek se predstavljam sa tom tehnikom“, rekla je Anđelićeva.

Prema riječima slikarke Snježane Domazet po izloženim radovima vidi se da su umjetnici pozitivno doživjeli koronu i optimistički gledali na nju.

„Imali smo mnogo više vremena za rad jer smo bili primorani da budemo kod kuće ili u prirodi kao ja, što je meni odgovaralo budući da su moji motivi stare hercegovačke kuće i stara hercegovačka sela“, kazala je Domazet.