Izlozba dragan batinic2.jpg

U Domu kulture u Gacku otvorena je izložba “Skulpture, objekti i ansamblaži” akademskog slikara Dragana Batinića. Ovo je peta samostalna izložba mladoga autora koji je imao i veliki broj kolektivnih izložbi.

Batinić je na otvaranju izložbe rekao da se sa skulpturama galerijskog formata prvi put predstavlja publici.

“Ansamblaži su serija radova nakon diplomskog rada, a Krugove je publika mogla da vidi u Muzeju Hercegovine u Trebinju. Ovom izložbom sam zaokružio izlaganja u gradovima Hercegovine i u narednom periodu planiram izložbe u većim centrima”, kazao je Batinić.

Jelena Glogovac Savić koja je napisala recenziju u katalogu izložbe istakla je da Batinićeva rečenica ‘Ja ginem za umjetnost’ opisuje njegovo čitavo stvaralačko biće.

Izlozba dragan batinic1.jpg

“Ta toplina kojom Dragan Batinić stvara svakom od nas je nesvjesno vidljiva, jer njegova djela izazivaju ono istraživačko u nama… ta pitanja zašto, od čega… i šta znače, samo dodaju plamen u njegov stvaralački žar. A Draganovi krugovi… to su krugovi koji mogu bez početka i kraja, a sa potpunom suštinom da govore o svemu onom što vrti ovaj naš divni današnji svijet”, istakla je Glogovac Savić.

Izložba će u narednih mjesec dana biti dostupna posjetiocima Doma kulture.