Dani nebojse glogovca4.jpg

Po drugi put u Trebinju se održavaju “Dani Nebojše Glogovca”, a počeli su projekcijom filma „Ubistvo sa predumišljajem“ reditelja Gorčina Stojanovića.

Ovu manifestaciju organizuju porodica i prijatelji velikog glumca na dan njegovog rođenja - 30. avgusta, na ljetnoj terasi Kulturnog centra.

Glumica Branka Katić, koja je ove godine specijalni gost manifestacije, rekla je da je čim je ugledala trebinjske ulice vidjela Nebojšu Glogovca, kako kao mali dječak juri po njima, prepun energije i nestašluka.

„Trebinje je predivno i dirnulo me gostoprimstvo i toplina ovih ljudi koji su nas ugostili. U filmu ‘Ubistvo sa predumišljajem’ Nebojša je napravio čarobnu ulogu koja je dočarala svu čistotu, iskrenost i snagu naroda koji živi ovdje”, iskrena je Katić.

Dani nebojse glogovca3.jpg

Kao i prošle godine Nebojšina supruga Milica se zahvalila svima što su i pored pandemije virusa korona organizovali festival na koji je došla.

“Srećna sam i zadovoljna što sam ponovo u Trebinju. Zahvaljujem se gradu koji je i ove godine pokrovitelj manifestacije i hvala svim Trebinjcima. Nemam riječi da izrazim zahvalnosti i ljubav prema Nebojšinom rodnom gradu i divan osjećaj koji imam kad god ovdje dođem“, istakla je Glogovac.

Festival je otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je kazao da manifestacija posvećena Nebojši u čast njeguje njegovu vezu sa Trebinjem.

Dani nebojse glogovca2.jpg

„Ovdje su njegov otac Milovan, supruga Milica, njegove kolege i prijatelji, poštovaoci njegovog djela, njegove briljantne karijere. U cijelom svijetu gdje žive Hercegovci i Srbi Nebojša živi kroz svoje uloge“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Sutra će biti prikazan film “Moj jutarnji smijeh” reditelja Marka Đorđevića sa početkom u 20.30 časova.

Manifestaciju „Dani Nebojše Glogovca“ organizuje Kulturni centar Trebinje pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Dani nebojse glogovca1.jpg