Demos trebinje.jpg

Gradski odbor Demosa u Trebinju predstavio je danas listu kandidata za odbornike na predstojećim lokalnim izborima na kojoj se nalazi 19 kandidata, među kojima je osam žena i više od 50 odsto mladih.

Predsjednik Gradskog odbora Demosa Trebinje Slaviša Janković rekao je da je cilj ove stranke na predstojećim lokalnim izborima osvajanje od 800 do 1.000 glasova i dva odbornička mjesta u gradskoj Skupštini.

Janković je naveo da se na odborničkoj listi Demosa nalaze značajna imena grada Trebinja poput stomatologa Đura Masleše, mlade doktorke Milane Rajković, kao i Aleksandre Koprivice, profesora na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju, koja je i predsjednik gradskog Aktiva žena Demosa.

"Tu su i Bojan Spremo i Nikola Matović, između ostalog najbolji studenti u svojoj klasi na fakultetu za proizvodnju i menadžment, kao i Aleksandar Sarić, koji je otac četvoro djece, predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece, učesnik rata sa 16 godina, dobitnik odlikovanja za hrabrost od /tadašnjeg/predsjednika Republike Radovana Karadžića", rekao je Janković.

Koprivica je navela da su prilikom formiranja liste nastojali da obuhvate širi opseg, kako po pitanju starosne strukture, tako i po pitanju profesionalnog i stručnog opredjeljenja.

"Želim s posebnim akcentom da naglasim da se među našim kandidatkinjama nalaze i one koje predstavljaju stub porodice, samim tim i društva u cjelini - majke, a one su osim majčinske uloge i prosesionalno veoma uspješne", rekla je Koprivica.

Ona je dodala da se na listi Demosa nalaze i mlade žene koje imaju zavidne uspjehe na polju obrazovanja i profesionalne karijere i zaslužuju podršku da predstavljaju glas građana Trebinja u Skupštini grada.

Potpredsjednik Aktiva mladih gradskog odbora Demosa Bojan Spremo rekao je da je najmlađi kandidat Demosa za odbornika, istakavši da imaju za cilj da mladi iz ovog odbora osvoje jedno odborničko mjesto u Skupštini grada Trebinja.

Gradski odbor Demosa ranije je potpisao koalicioni sporazum i pružio podršku kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Mirku Ćuriću.