akva-park.jpg

Kroz kapije Grada Sunca ove sezone prošlo je više od 100.000 ljudi iz cijelog svijeta. Uživali su kupanju, dobroj gastonomiji, druženju, slobodi  koja je u vrijeme pandemije korona virusa postala rijetka privilegija. A upravo su se tako osjećali svi posjetioci Grada Sunca i Grada Trebinja – privilegovano što mogu  potpuno uživati u svom godišnjem odmoru bez straha i strepnje, u prijateljskom okruženju sa dobrim domaćinima.

Preduslov za  izuzetnu sezonu bila je dobra organizacija, preduzimanje svih preventivnih mjera i samodisciplina koju su gosti pokazali, kaže tvorac Grada  Sunca Rodoljub Drašković.

„Ova sezona je odlična,  ne samo za Grad  Sunca nego za cijelo Trebinje. Postali smo prava turistička destinacija u kojoj  sve funkcioniše kako treba. Sigurno je da su svi oni koji su došli  u Grad Sunca i u Trebinje oduševljeni  sa prijemom,  sa ponudom koju im je narod Trebinja pružio kroz ugostiteljske usluge, kroz smještaj, kroz zabavu, kroz kulturne, sportske i druge sadržaje koje ima Grad Sunca i ljepote koje ima Trebinje", kaže Drašković i dodaje da su ove godine ozbiljnu pažnju posvetili i marketinškim aktivnostima što je dalo očekivani rezultat.

OD  100.000 TURISTA NIJEDAN ZARAŽENI –  OGROMNI ZNAČAJ AMBULANTE DOMA ZDRAVLJA

U Gradu Sunca na vrijeme su preduzete sve preventivne aktivnosti. Ogromni prostor na otvorenom i voda koja se hloriše i redovno održava bili su prvi preduslov da sezona počne dobro. Međutim , preduzete su i brojne druge radnje, pa je pojačana kontrola na kupalištima, obezbijeđena distanca između posjetilaca, a od presudnog uticaja bila i ambulanta Doma zdravlja sa medicinskim timom koji je na raspolaganju kupačima bio cijeli dan. Sve to posjetiocima je stvorilo osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti.

Ambulanta je dala značajan doprinos, a sproveli smo sve  preporučene preventivne mjere. Na naše ogormno zadovoljstvo  nismo imali nijedan  slučaja zaraze  na Gradu Sunca. Ljude nismo izolovali, družili su se ali desilo se to što smo i željeli da  samodisciplina i samoodgovornost naših turista i gostiju daju rezultat uz sve što smo i sami preduzeli“, pojašnjava Drašković.

Zbog toga ne čudi što su gosti kompeks napuštali uz osmijeh i s porukom „doći ćemo opet“ ili „vidimo se sljedeće godine“.

grad sunca rodoljub draskovic sezina 20204.jpg

Do zatvaranja kupališta ULAZ U POLA CIJENE

Od prvog avgusta posjetioci Grada Sunca ulaznice plaćaju po 25 odsto nižoj cijeni za poludnevne karte. Kraj sezone biće u znaku velikog  popusta – Cjelodnevne karte od ponedjeljka, 31. avgusta koštaće 15 KM, a poludnevne 10 konvertibilnih maraka.

„Naša je želja da građanima Trebinja i Hercegovine omogućimo da provedu lijepe trenutke koristeći sve naše sadržaje do onog momenta kada vremenski uslovi to budu dozvoljavali, tako da o terminu zatvaranja kupališta još ne razmišljamo“, kaže Drašković.

Hercegovina i razvoj u ovu regiju i dalje ostaje najveći prioritet vlasniku Poslovnog sistema Swisslion Takovo, a Grad Sunca je kako sam Drašković kaže ponos i biser cijele kompanije. Do sljedeće sezone tu će nići još mnogi sadržaji od sportskih objekata i terena, do Auto kampa i Varoš čaršije.

Hercegovina apsolutno može da računa na mene. Već su u pripremi projekti i za izgradnju Varoš čaršije u kojoj će biti istaknuta  arhitektura  Hercegovine, a na toj lokaciji biće izgrađena i autentična begova kuća. Radovi treba da krenu za 10 dana, prema tome stvaramo  kulturni,  istorijski i turističi ambijent  koji će privući brojne posjetioce  iz Evope bez obzira na vjeru, naciju, jezik“, kaže Drašković.

AERODROM KAO VELIKA RAZVOJNA ŠANSA

Najave o izgradnji aerodroma Draškoviću nisu strane jer je na tu temu lično lobirao kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa kojim se sastao nekoliko puta.

U razgovoru sa gospodinom Vučićem definisano je da se aerodrom ubrzano radi. Lokacija je odlična, ona je u blizini Grada Sunca. Pored Grada Sunca razvijećemo i ostale dijelove turizma, prije svega vjerski  turizam i to će značajno doprinijeti jačanju turističke pozicije i Trebinja i Hercegovine. Isto tako razgovarali  smo da se uradi brza saobraćajnica između Foče i Gacka i obećano je da će Srbija i Republika Srpska zajedno ući u tu investiciju. Vjerujem u Srbiju, vjerujem u gospodina Vučića. Vjerujem da će on realizovati sve što je obećao, a očekuje nas i nastavak razgovora poslije njegovog povratka  iz Amerike da unaprijedimo Hercegovinu, a samim tim i da podižemo standard ovom narodu, da podižemo i kontinentalni turizam i mediteranski turizam, da razvijamo vjerski turizam, lovni turizam i da ovo bude jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u cijeloj jugozapadnoj Evropi“, objašnjava Drašković.

Rodoljub draskovic.jpg

UNAPRIJEDITI SARADNJU TURISTIČE ORGANIZACIJE, GRADA SUNCA, INSPEKCIJSKIH I POLICIJSKIH ORGANA

Drašković ističe da postoji  saradnja sa Turističkom organizacijom Trebinja  ali  da se i dalje moraju  unapređivati odnosi i razvijati nove ideje i projekti.

 „Lično mislim da bi ova sezona bila još uspješnija da su Grad Sunca i Grad Trebinje imali  bolju koordinaciju poslova u oblasti turizma i prijema turista.  Morali smo imati i bolje i kvalitetnije odnose sa policijom i inspekcijama jer se moramo ugledati na velike turističke destinacije  koji su policiju stavili u funkciju zaštite turista i građana ali im omogućili veće slobode“ kaže Drašković.

Vizionar kakav jeste u svom maniru zagodnetno se osmjehujući već razrađuje planove i projekte za nove sadržaje. Ponosan što Poslovni sistem „Swisslion Takovo“ za 20 godina nije imao nijednu promašenu investiciju Drašković naglašava da će Grad Sunca ostati biser u koji se ulaže i koji će služiti na ponos čitavoj Hercegovini.