Ćurić je istakao da vjeruje da će Katić i Koalicija okupljena pod sloganom „Mir je naša nacija“ koju predvodi  lider Demokrata Aleksa Bečić ostvariti dobar izborni rezultat, te da će se i ostali gradovi i opštine u Crnoj Gori poslije 30. avgusta ugledati na odnose bratskih gradova ispod planina Leotar i Orjen.

„Odnosi Trebinja i Herceg Novog treba da budu primjer bratske saradnje i podrške. Vjerujem da su građani Herceg Novog i Crne Gore prepoznali sve ono što Katić i njegov tim rade i što tek planiraju da urade, posebno na afirmaciji ideje da granice ne smiju biti prepreka međusobnoj podršci i saradnji“, poručio je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja je kazao da je Katiću prenio i izraze podrške brojnih građana Trebinja, koji pomno prate situaciju u Crnoj Gori, vjerujući da će se tamošnji narod i njegova vjekovna crkva izboriti za prava dostajna civilizovanom svijetu.

„Cilj svih nas u regionu su mir i dobrosusjedski odnosi zbog čega mi je posebno drago što su kao slogan predizborne kampanje uzete riječi ‘Mir je naša nacija’“, naveo je Ćurić u telefonskom razgovoru.

Ćurić je pozvao Katića da posjeti Trebinje, jer su „braća uvijek dobro došla, a Trebinje je grad koji svakog dobronamjernog gosta dočekuje raširenih ruku i otvorenog srca“.