Kk leotar.jpg

Na konferenciji za štampu KK „Leotar“ pred početak priprema za Premijer ligu BiH čelni ljudi iz trebinjskog premijerligaša govorili su o očekivanjima i nadanjima ovg kluba u sezoni 2020/21.

Predsjednik KK „Leotar“ Aleksandar Vujić je na početku obraćanja izrazio nadu će se i u narednom periodu medijski ispratiti uspjesi košarkaša.

Prethodna godina bila je specifična, ali je košarkaši pamte kao jednu od najuspješnijih sezona.

„Završili smo takmičenje među šest najboljih klubova od toga četiri ABA ligaša, osvajanje Kupa Republike Srpske nakon dugo godina, proglašeni smo kao najuspješniji kolektiv u gradu, a potvrđena je dobra saradnja sa gradskom upravom i SD 'Leotar'", rekao je Vujić.

Zbog novonastale situacije i njenih posljedica Trebinjci su ove godine smanjili roster, otišlo je pet igrača, ali u Leotar su se vratili njihovi dojučerašnji igrači Stefan Mijović i Nikola Đurasović.

„Naše ambicije će biti da održimo status premijerligaša. Trudićemo se da kao i narednih godina da imamo dobru atmosferu u klubu, mnogo rada, a ako se ukaže prilika učinićemo sve da prevaziđemo ambicije kao i prethodnih godina“, istakao je Vujić.

Trener Miro Vukoje je rekao da se još ne zna kad će prvenstvo da počne. Po nekim procjenama ako startuje 3.10. onda do početka imaju samo 42 dana.

„Svako pomjeranje za jednu ili dvije sedmice ide nam u prilog jer je malo vremena od 42 dana. Mi ćemo pripreme podijeliti u tri faze i nadamo se da će sve biti u redu. Nas obaveze iz prethodne dvije godine kad smo bili prvaci i pobjednici Kupa Republike Srpske nameću nam da imamo pozitivnu energiju da imamo posvećenost rada da dođemo do svog cilja i uvjeren sam da će to naši igrači i ostvariti“, rekao je Vukoje.

Nikola Đurasović rekao je da je ovo njegov treći povratak, svake pete godine (2010, 2015, 2020) i da je uvjeren da će u ekipi biti dobra i pozitivna atmosfera kao i do sada.

„Čovjek treba sebi da postavi neki realan cilj i teži ka njemu, ali gledajući ekipu i momke mislim da ćemo imati dobru atmosferu koja uz dobar rad garantuje i rezultat. Znajući sve ove momke i ako se neke stvari poklope i u narednom periodu dovede još jedan igrač mi možemo težiti nečim većim“, kazao je Đurasović.

Pripreme košarkaša biće obavljene u Trebinju.