nenad stevandic.jpg

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da je odgovornost svakog ozbiljnog čovjeka, a pogotovo srpskog političara, da čuva i njeguje dobre odnose rukovodstva Srbije i Republike Srpske bez obzira na lične razlike, percepcije ili frustracije radi vlastitih neuspjeha ili trenutne pozicije.

"Već smo navikli da svaki sastanak i saradnja rukovodstva Republike Srpske i Srbije, bez obzira na povod ili temu koja se razmatra, dovodi do političke histerije i medijskih harangi koje su svojstvene srbofobnim krugovima u međunarodnoj zajednici i regionalnom okruženju", naveo je Stevandić u saopštenju.

Povodom najavljenog sastanka rukovodstva Republike Srpske sa predsjednikom Srbije, Stevandić je naglasio da su "težnje za međusrpskom neslogom i podjelom uz istovremeno raspirivanje mržnje prema našem narodu, stari stereotipi sa poznatih adresa".

"Sa tih adresa decenijama produkuju satanizaciju svake prosrpske politike, dovodeći do `oluje` i pogroma našeg naroda, ne libeći se najbizarnijih alibija, nedostojnih i nepoznatih u ljudskoj istoriji", poručio je Stevandić.

Stevandić je napomenuo da "naša budućnost zavisi od jedinstva i dobrih odnosa Srbije i Republike Srpske", te da je to veće i važnije od svake lične impresije ili interesa.