Rk leotar pripreme1.jpg

Na stadionu u Policama već nekoliko dana rukometaši Leotara pripremaju za početak prvenstva u Premijer ligi BiH.

Treneru Darku Tavriću iz prošlogodišnje ekipe nedostaje osam igrača koji su pronašli nove klubove, ali došla su četiri pojačanja.

On je rekao da su ovo specifične pripreme jer je prethodila pauza od gotovo pet mjeseci.

Njegovi igrači kombinuju trčanje na stadionu i teretanu, ali počeli su polako da ulaze i u dvoranu.

"Idemo trening po trening i spremni ćemo dočekati početak prvenstva. Očekujemo još jedno pojačanje i na taj način ćemo zaokružiti roster. Daćemo šansu mlađim igračima koji su manje igrali prošle sezone, a to prvenstveno mislim na juniore. Učinićemo sve od sebe da napravimo bolji rezultat nego prošle sezone", istakao je Tavrić.

Nova imena u redovima RK "Leotar" su Vladimir Tomić iz RK "Gračanica", Nikola Ivanović iz RK "Hercegovina"-Nevesinje, Sidik Omerović iz RK "Sloboda"-Tuzla i Miloš Cmiljanović iz RK "Iskra"-Bugojno.

Rk leotar pripreme2.jpg

Vladimir Tomić koji igra na poziciji srednjeg beka došao je iz RK "Gračanica" i u proteklom periodu bio je jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH.

Prema njegovim riječima, želje su da Trebinjci odigraju što bolje prvenstvo i ako se ukaže prilika za neki ozbiljan plasman da se to realizuje.

Zadovoljan je načinom na koji su ga prihvatili uprava kluba i igrači, a oduševljen je najvećim gradom u istočnoj Hercegovini.

"Sa mojoj igrom ja ću donijeti i malo više iskustva nego prošle sezone. Ja se nadam da ćemo igrati brz rukomet kao što je Leo igrao i ranije što meni odgovara", rekao je Tomić.