aleksandar vucic.jpg

Srbija ne pravi vojsku kako bi nekog napadala, već da bi branila svoj narod, izjavio je Vučić i najavio veliki događaj za oktobar.

Predsjednik Srbije prisustvovao je danas pokaznoj vježbi dijela Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici, gdje je prikazan dio opreme VSj ali i sposobnosti.

Nakon što je objasnio šta je Vojska Srbije do sada nabavila za vojsku, Aleksandar Vučić je najavio "nešto što Srbija nije imala do sada, u oktobru".

"Videćete sve, pucaće se, biće bojevog gađanja. Trešće se zemlja šta ćete da vidite", rekao je Vučić, prenosi B92.

Vojska Srbije imaće do kraja godine 12 PASARS sistema

Vojska Srbije će do kraja godine imati 12 artiljerijsko-raketnih sistema PVO PASARS, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da su tri već primljena u našu vojsku.

Vučić je podsjetio na aerodromu u Batajnici da Srbija nabavlja i PVO sistem "mistral" od Francuske koji će biti integrisan u sistem PASARS domaće proizvodnje.

On je prokomentarisao da su na prikazu posebna atrakcija bili ruski helikopeteri Mi-35, dodajući da imaju četiri takve izvanredne letjelice, zatim "Erbasove" helikoptere H145M i drugo.

Dodao je da su građani mogli prvi put da vide rakete koje u vazduhu imaju domet do 5.200 metara.

"Čestitam našim vojnicima, bili su izvanredni", poručio je Vučić, ističući da su građani mogli da vide odličnu opremljenost i da je njemu važno da je i moral u vojsci visok.