curic slava grada 2020 (1).jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da Gradska uprava gradi ambijent i pretpostavke kako bi Trebinje bilo prepoznato kao mjesto otvorenih perspektiva i velikih razvojnih mogućnosti.

Ćurić je tokom obraćanja na svečanoj sjednici Skupštine grada povodom krsne slave Grada Trebinja i Sabornog hrama – Svetog preobraženja Gospodnjeg rekao da je virus korona svojevrsno iskušenje u kome se se trebalo opredijeliti prema kulturi, sportu, privredi, socijalnim programima.

„Ono što smo uradili je da smo nastavili sve da podržavamo u skladu sa situacijom u kojoj se nalazimo, ali da nam je i dalje najbitnije zdravlje“, rekao je Ćurić.

On je istakao da je Trebinje na pravom putu  jer je to mjesto u koje se rado dolazi, ali i ostaje.

„Posljednjih dana mnogi turistički gradovi nam zavide zato što smo prepuni turista, ali to je zahvaljujući svim građanima Trebinja, jer su oni zajedno sa nama iz Gradske uprave napravili takav ambijent da Trebinje pogoduje svima“, naveo je Ćurić.

Trebinje je danas, naveo je Ćurić, postao siguran grad za sve njegove građane, ističući da je započeo preobražaj „koji smo najavljivali u svim oblastima života i rada“.

„Moram da istaknem da se veliki broj projekata ostvario i ostvaruje uz izdašnu pomoć i izvanrednu saradnju sa vladama Srpske i Srbije“, kazao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, uvjeren je da su svi prethodni uspjesi rezultat pozitivne atmosfere i prevaziđenih podjela iz ranijeg perioda.

curic slava grada 2020 (2).jpg

„Trebinje je otvorilo vrata i svima pruža šansu. Svako onaj ko donosi nove ideje, novu kreativnost, nova rješenja i novi kapital ima našu bezrezervnu podršku“, poručio je Ćurić.

Gradonačelnik je naglasio da posebno raduje činjenica da je Trebinje danas grad u kome si vidi i osjeća nova energija i novo htjenje.

„Zato ovu krsnu slavu doživljavamo kao ličnu inventuru, kao okretanje sebi i dobru u nama, kao pogled u budućnost, kao preobraženje, nadu i spasenje“, kazao je Ćurić.

On je rekao da je zbog trenutne epidemiološke situacije ovogodišnje obilježavanje Svetog preobraženja organizovano u užem krugu ljudi.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja od 1991. do 1996. godine, te Sveta argijeresjka liturgija u Sabornom hramu sa lomljenjem slavskog kolača.