Maksim skoko.jpg

Novoformirani socijalisti u Republici Srpskoj krenuli su u juriš na fotelje, a na meti im je, između ostalog, i Elektroprivreda Republike Srpske, saznaje TrebinjeLive.info.

Iako se ne mogu pohvaliti kadrovima, posebno ako se u uzme obzir kako su sklonjeni njihovi sadašnji kadrovi dok su bili na funkcji u ERS-u ispred SP-a, to novopečenom SPS-u ne smeta.

Prema našim saznanjima, Maksim Skoko, dojučerašnji prvi saradnik Petra Đokića, treba da bude imenovan za direktora Direkcije za snabdijevanje u ERS-u.

Skoko je svojevremeno bio izvršni direktor za tehnička pitanja u ERS-u i podnio je ostavku kada i ostatak uprave ovog preduzeća, jer bi u suprotnom bio smijenjen zbog, kako je tada rečeno, katastrofalnih rezultata ERS-a.

Međutim, Skoko sada preko svoje nove partije SPS-a traži novu direktorsku fotelju i to ni manje ni više nego ponovo u ERS-u. 

Međutim, tome se suprotstavio njegov dojučerašnji šef Petar Đokić, koji za Skoka i njemu slične iz SPS-a ne želi ni da čuje, jer im izdaju, očigledno, nije i neće oprostiti.

Kao uslov za Skokovo imenovanje Đokić je, saznajemo, tražio da se za finansijskog direktora HET-a imenuje Slobodan Čomić iz Bileće, nekadašnji SNSD-ovac.

Inače, i SP i SPS su u žižu javnosti dospjeli zbog sve češćih prozivki na račun diploma njihovih pojedinih članova i funkcionera koje ne samo što su sumnjive, nego su čak i upitne - bar se tako tvrdilo na sjednicama Narodne skupštine RS i u brojnim medijima.