barke-Trebisnjica.jpg

Do 23. avgusta u Trebinju je, maltene, nemoguće pronaći slobodan krevet, rezervisani su skoro svi smještajni kapaciteti, a turistički radnici ne pamte da je ovako velika potražnja i ovako veliki broj turista boravio u našem gradu kao što je to ove godine.

To potvrđuje i sajt "booking.com", na kome je do 23. avgusta rezervisano 98 odsto ponuđenih smještajnih kapaciteta.

booking trebinje.png

U Turističkoj organizaciji kažu za TrebinjeLive.info da je potražnja za smještajem u Trebinju prevazišla sva očekivanja i da svakodnevno dobijaju poruke i pozive da "ako mogu pomognu u pronalasku smještaja".

Za direktora Turističke organizacije Marka Radića ovo nije veliko iznenađenje jer je u proteklom periodu odrađena velika marketinška kampanja da se od sezone spasi što se spasiti može.

Marko radic.jpg

"Prezadovoljni smo popunjenošću smještajnih kapaciteta u avgustu. Najviše turista je iz Srbije i ostatka Republike Srpske i BiH", poručio je Radić.

I za septembar su u Turističkoj organizaciji spremili promotivnu kampanju simboličnog slogana "proBUDI se u Trebinju" koja treba da privuče goste u naš grad u devetom mjesecu.

probudi se u trebinju.jpg

Direktor turističko-rekreativnog kompleksa "Grad Sunca" Bojan Vučurević kaže da je ovogodišnja sezona najbolja u odnosu na sve dosadašnje.

"U 'Gradu Sunca' trenutno je na spavanju oko 700 gostiju", poručio je Vučurević.

On je istakao da vjeruje da će se dobra sezona nastaviti i tokom septembra, jer su do sredine ovog mjeseca u Gradu Sunca rezervisani skoro svi smještajni kapaciteti.

grad sunca rodoljub draskovic sezina 20204.jpg

Iako je pandemija virusa korona značajno uticala na smanjenje noćenja u Trebinju od marta do jula, očekivati je da u avgustu u Trebinju bude oboren rekord po broju noćenja.

Pandemija je uticala i da se veliki broj gostiju iz Srbije i ostatka naše države uputi upravo na odmor u Trebinje.

Biljana Milovanović iz Beograda je u našem gradu boravila sedam dana. Oduševljena je gradom i ljudima.

"Nisam očekivala ovako veliki broj ljudi na ulicama. Svi smo se iznenadili. U našem hotelu svaki dan su sve sobe bile iznajmljene, kafići i restorani su puni, a i ja i moji saputnici smo puni utisaka. Prijao nam je boravak u Trebinju", kazala je Biljana.

Trebinje crkvina.jpg

Jelena Savić je stigla iz Užica. Kaže da svakog ljeta dođe u Trebinje bar na nekoliko dana.

"Stvarno je grad pun ljudi, ne sjećam se da je nekada ranije ovako bilo. Znam dosta mojih prijatelja koji sredinom sljedeće sedmice dolaze u Trebinje. Svi imaju moju preporuku za boravak u Dučićevom gradu", navela je Jelena.

U Trebinju već nekoliko dana boravi i Milan Radosavljević iz Grocke. Sa suprugom i dvogodišnjim sinom odlučio je da ovogodišnji odmor provede u Trebinju.

"Planirali smo da idemo na more u Grčku, ali nas je ova situacija sa virusom korona spriječila u tome. Odlučili smo se za Trebinje. Moram vam reći da uživamo u svakom danu u vašem predivnom gradu", naveo je Milan.