korona_virus.jpg

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja, a, od ukupno 504 testirana uzorka, virus korona potvrđen je kod još 79 osoba.

Kada je riječ o novooboljelima u pitanju je 40 muških i 39 ženske osobe, od kojih je 11 mlađe, 47 srednje i 21 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Pala, devet iz Bijeljine, osam iz Banjaluke, šest iz Gradiške, po pet iz Doboja i Zvornika, četiri iz Teslića, po tri iz Jezera, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Prnjavora, po dvije iz Laktaša, Prijedora, Sokoca, Foče i Šamca i po jedna iz Bratunca, Broda, Dervente, Donjeg Žabara, Istočnog Novog Sarajeva, Modriče, Ribnika, Srpca, Han Pijeska i Šipova.

Dvije osobe koje su bile pozitivne na virus korona preminule su u posljednja 24 sata, a radi se o muškarcu i ženi starije životne dobi iz Banjaluke i Brčkog.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.867 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 208 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Od novog virusa korona od početka pandemije u Srpskoj se oporavilo ukupno 3.496 osoba, a testirano je ukupno 56.280  osoba.

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske hospitalizovano je 70, a u opštim bolnicama 186 pacijenata.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.593 osoba, a nadzor je završen kod 46.215 osoba.