suncobrani trg slobode.jpg

Kada u poslijepodnevnim satima prošetate ulicama Trebinja i dođete do jednog od najljepših trgova u regionu - Trga sloboda teško je da ne pomislite da je u toku izložba suncobrana.

Zanimljivu postavku suncobrana "umjetnici" su smjestili na otvoreni ambijent u centru grada, pa ne čudi što je jedna ovakva izložba izazvala posebnu pažnju kod turista, koji na sve načine pokušavaju da otkriju njenu umjetničku simboliku.

A simbolika je jednostavna, bar se tako čini. Naime, uz svako drvo na Trgu slobode treba prisloniti po najmanje jedan suncobran, a na posjetiocima je da pogode šta na njima piše.

Očigledno je da se Trg slobode pretvara u suncobranski trg, iako se radi o jednom od najljepših dijelova Trebinja, čija arhitektonska cjelina podsjeća na renesansne trgove šija širina plijeni svakom oku.

Trebinjci kažu da se ne smije dozvoliti da se Trg slobode pretvori u magacin za suncobrane.

"Treba nabaviti nove suncobrane. Postojeći ne priliče jednoj pijaci kakvu ima Trebinje. Ona je simbol grada, njegov brend. Nadležni treba da riješe ovaj problem, nabave nove suncobrane ako su oni već neophodni", kažu Trebinjci.

A trebinjski Trg zaslužuje i više pažnje.

"Na pijaci i na korozou se prodaju cigarete bez markica. Tu su i odjevni predmeti. Nije im tu mjesto pa neka se ljuti ko god hoće. Mora postojati neki red", kažu Trebinjci.