izbori-glasacka-kutija.jpg

Ako je vjerovati nezvaničnim i neslužbenim rezultatima ankete koju je za potrebe jedne političke partije uradila agencija za istraživanje javnog mnjenja, SNSD bi da se u nedjelju održavaju izbori mogao da računa na sigurnu pobjedu samo u Trebinju, dok su opozicione partije sve bliže pobjedi u ostatku hercegovačkih opština.

Kandidat SNSD-a i još osam partija za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić pobijedio bi svog protivkandidata Iliju Stankovića iz SDS-a i još dvije partije bez ikakve muke. Osvojio bi čak 67 odsto glasova onih koji bi izašli na izbore.

mirko-curic-1.jpg

I dok je Ćurić siguran u pobjedu, to je i jedina "tvrđava" SNSD-a u kojoj nema mjesta izbornoj sumnji u Hercegovini. Sve ostale opštine su pod znakom pitanja, jer su opozicione partije u daleko boljoj poziciji nego prije četiri godine.

U Nevesinju, u kome je SNSD pobijedio 2016. godine, i dalje su u prednosti u odnosu na SDS. Ali ta razlika je svega nekoliko procenata i nedovoljna je za sigurnu pobjedu.

SDS je, s druge strane, sve bliži pobjedi u ovoj opštini i za očekivati je veliku političku borbu između protivnika za svaki glas, jer će, kako sada stvari stoje, svaki izlazak na izbore biti važan za konačnu pobjedu jedne ili druge strane.

Milan Radmilović iz SDS-a u Gacku ne mora da brine. Najnovija anketa pokazuje da će nastaviti suvereno da vlada ovom hercegovačkom opštinom. Najblaže rečeno - SNSD u ovom trenutku nema ni teoretsku šansu da pobijedi.

milan-radmilovic-vii-dan.jpg

Kandidatu SNSD-a Ognjenu Milinkoviću najviše fali glasova, jer, kako pokazuju ankete, Radmilović bi osvojio više od 55 odsto glasova izašlih birača.

Situacija u Bileći je u ovom momentu poprilično neizvjesna, ali je opozicija u prednosti i to preko 12 odsto glasova. 

Iako su se u SNSD-u nadali da će kandidovanjem privrednika Nenada Vukoja ponovo osigurati pobjedu, Bilećani su ih ovoga puta dobro prokontali i SNSD će po svoj prilici poslije osam godina u opoziciju.

Korišćenje privrednika za prikrivanje katastrofalnog rada u ovoj opštini građani će, kaže anketa, kazniti i SNSD iz tog razloga poslati u opozicione redove.

Za sada još uvijek niko nije potvrdio, ali, kako sada stvari stoje, Veselin Vujović biće kandidat za načelnika Bileće ispred SDS-a i ostalih opozicionih partija i ukoliko se to potvrdi razlika u njegovu korist bi mogla da bude i veća od 12 odsto.

veselin vujovic.jpg

Što se tiče Berkovića, SDS tu nema brige. Nenad Abramović ponovo će biti prvi čovjek ove istočnohercegovačke opštine.

Situacija u Ljubinju bi mogla da bude najzanimljiva, jer, kako stvari sada stoje, niko ni sa kim neće u koaliciju. Kandidata bi mogli da imaju SPS, DNS, SNSD i SDS.

Anketa kaže da je SDS najbliži pobjedi u ovoj opštini.