Zgrada bileca.jpg

Da „sloga kuću gradi“ uvjerili smo se u brojim primjerima, a jedan takav zabilježili smo u Bileći, u zgradi „Dubrava“. Naime, stanari su zajednički došli na ideju da urede prostor oko zgrade, kao i fasadu.

Predsjednik zajednice etažnih vlasnika i organizator akcije Miomir Stolica kaže da zgrada nikada nije uređivana sa spoljašnje strane od vremena kada je useljena prije 32 godine.

- Već duže vremena se dogovaramo da uredimo zgradu, ali smo zbog materijalne situacije tek sada uspjeli da se organizujemo. U akciji su učestvovali svi stanari te smo od svog novca uradili sve radove. Ukupno je uloženo 5.500 KM – rekao je Stolica.

Prema njegovim riječima, izvedeni su radovi na gletovanju, postavljanju mrežica, krečenju fasade, gelendera, uređenje dvorišta, ocrtavanje parkinga i pranje prostora oko zgrade. Ranije je urađena je zamjena krovnog pokrivača te je umjesto lepenke postavljen lim.

- Uradili smo dvije trećine tih radova na krovu, a očekujemo na jesen da završimo i preostali dio – istakao je Stolica.

Na kraju, po završetku radova, organizovana je i zajednička večera i to za sve stanare što je još jedan pokazatelj da su ove komšije zajedno i u radu i na veselju.