Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Preminuo Nedjeljko Marić, dugogodišnji urednik Glasa Trebinja

nedjo-maric.jpg

Novinar, publicista i dugogodišnji urednik lista Glas Trebinja Nedjeljko Marić preminuo je danas u 70. godini.

U tadašnjem Informativnom centru Trebinje počeo je da radi 1975. godine, kao novinar Radio Trebinja i Glasa Trebinja, a od 1982. godine glavni je i odgovorni urednik najstarijeg štampanog medija na području istočne Hercegovine.

Ostavio je neizbrisiv trag i obilježio svoje vrijeme u Glasu Trebinja i javnom životu grada. Autorskim prilozima i uređivačkim oblikovanjem od lokalnog informativnog glasila stvorio je časopis koji nije samo hroničar zbivanja, već i „priručnik“ za istraživanje i razmijevanje društvenih fenomena, života naše zajednice, njene kulture i istorijske baštine.

"Erudicijom koja je plijenila i visokim moralnih principima – svojim savremenicima i saputnicima bio je putokaz od autoriteta – i u javnim poslovima i u životu, a svojom kreativnošću, tihim ali predanim radom i istraživačkom posvećenošću - budućim generacijama ostavio je djelo koje daleko nadilazi okvire i domete novinarstva i publicistike", navodi se na sajtu Radio Trebinja.

Nedjeljko Marić biće sahranjen sutra, 5. avgusta, u 16.00 časova na groblju u Podgljivlju.

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja