hapsenje policija.jpg

U policijskoj akciji „TRAG“ u Trebinju je danas uhapšeno šest lica iz ovog grada inicijala N.Š., M.S., D.B., M.N., S.V. i F.V. Pretresima je pronađena i oduzeta opojna droga kokain, marihuana, amfetamin,  vaga i više mobilnih telefona.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS zajedno sa Policijskom upravom Trebinje, a u saradnji sa pripadnicima SAJ-a, Uprave kriminalističke policije, Jedinice žandarmerije i Policijske uprave Foča, danas su realizovali operativnu akciju kodnog naziva „TRAG“.
Akcija je započeta u septembru 2019. godine i trajala je do avgusta 2020. godine. Realizuje se pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa MUP-om Republike Hrvatske i Federalnim upravom policije.

Danas su izvršeni pretresi na 12 lokacija, lišena su slobode lica inicijala: N.Š, M.S., D.B., M.N., S.V. i F.V., sva lica su iz Trebinja i lice inicijala N.V. iz Foče, saopšteno je iz PU Trebinje.

Pretresima je pronađeno i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, vaga kao i određena količina opojne droge – kokain. Takođe, u toku akcije već je oduzeta određena količina opojnih droga kokaina, marihuane i amfetamina.

Ova akcija je realizovana i u saradnji sa Federalnom upravom policije u Mostaru, gdje je slobode lišeno 10 lica kojima je određen pritvor. Sa ovom akcijom u Mostaru je razbijena heroinska mreža.

Takođe, dio akcije je realizovan i u Republici Hrvatskoj, gdje je oduzeto oko 110 gr. opojne droge kokain i 1451,7 gr. opojne droge amfetamin, što u dubrovačko-neretvanskoj županiji, u uličnoj prodaji vrijedi oko 20.000KM, a pronađeno je i oduzeto kod lica inicijala V.A. iz Trebinja, potvrdili su u policiji. 

Za navedena krivična djela Tužilaštvu BiH u Sarajevu biće podnešen izvještaj protiv 12 lica iz oblasti oragnizovanog kriminaliteta u vezi zloupotrebe opojnih droga. Policijski službenici nastavljaju dalji rad pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.