policija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su otkrili da je lice inicijala D.S. iz Trebinja izazvalo požar u naselju Banjevci u Trebinju koji se proširio na susjedno brdo.

Policijskoj stanici Trebinje, 28. jula 2020. godine, oko 13.00 časova prijavljeno je da je izbio požar u naselju Banjevci, grad Trebinje.  Policijski službenici su odmah po zaprimanju prijave izašli na lice mjesta. Nakon tih saznanja Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

U saradnji sa postupajućim tužiocem policijski službenici su nastavili da realizuju mjere i radnje iz svoje nadležnosti koje su rezultovale otkrivanjem lica koja je izazvalo požar.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane istočne Hercegovine da ne pale otpad, ne čiste poljoprivredne parcele bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke ekipe i preduzimanja svih preventivnih mjera kako se vatra ne bi nekontrolisano širila i ugrozila kako ljudske živote tako i materijalna dobra građana.