ugovori o stipendiranju trebinje (2).JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa redovnim studentima prvog ciklusa studija iz ovog grada, za šta je Gradska uprava izdvojila 140.000 KM.

Stipendije od Gradske uprave dobiće 100 studenata sa područja Trebinja, a danas je potpisano sa njih 50, dok će sa preostalih 50 biti potpisano početkom naredne sedmice.

Ćurić je rekao novinarima da je važno podržati studente, te naveo da će stipendije biti isplaćivane u skladu sa punjenjem budžeta u narednih 10 mjeseci u iznosima od 100 KM do 250 KM.

"Finansije su važne, ali više od toga pažnja, pogotovo kada je riječ o studentima sa visokim prosjekom, a čiji roditelji imaju mala primanja", istakao je Ćurić.

On je naveo da je cilj da se svi studenti vrate da rade u Trebinju i izrazio nadu da će se određen broj onih koji su otišli vratiti i naći zaposlenje.

ugovori o stipendiranju trebinje (1).JPG

Nikolina Burani, apsolvent Medicinskog fakulteta u Foči, koja je i dijete bez oba roditelja, u narednih 10 mjeseci od Gradske uprave će primati stipendiju od 250 KM.

Burani je rekla novinarima da će joj to veoma značiti i finansijski, ali i kao podsticaj za dalje učenje.

Danica Miladinović, majka studenta koji je dobio gradsku stipendiju, rekla je da im ovo mnogo olakšava finansiranje i zahvalila Gradskoj upravi.