vatra pozar.jpg

Komandir lastvanskih vatrogasaca Miloš Vučurević kaže za TrebinjeLive.info da pripadnici ove jedinice gase vatrenu stihiju u rejonu sela Necvijeće, koje je okruženo vatrom.

Vučurević navodi da je na terenu 10 vatrogasaca sa četiri vozila, ali da im, uz nepristupačan teren, veliki problem predstavlja i vjetar.

"Vatra se približava kućama, pa ćemo cijelu noć ostati u Necvijeću. Požarna linija duga je oko kilomet i po, ali je teren veoma nepristupačan, pa je vatru, maltene, nemoguće gasiti", kaže Vučurević.

Komandir trebinjskih vatrogasaca Spasoje Rosić kaže da su uspjeli da spriječe širenje požara preko magistralnog puta Trebinje-Bileća.

"Gasimo i na Banjevcima kako se vatra ne bi ponovo aktivirala", naveo je Rosić.

Vatrogascima pomažu i pripadnici civilne zaštite, te brojni građani.

Građani Banjevaca kažu za TrebinjeLive.info da su danas bili u velikom strahu ali da su zahvaljujući vatrogascima sačuvane njihove kuće.

"Ovako nam je svake godine. Bez kanadera ili helikoptera ovo je nemoguće gasiti. Nadležni već jednom treba da nabave kanader da se požari gase iz vazduha, jer je ovakve požare očigledno nemoguće zaustaviti sa kopna", priča nam jedan stanovnik Banjevaca.

Požar u Banjevcima izbio je oko 13.00 časova.