Rk leotar2.jpg

Rukometaši "Leotara" i u novoj sezoni igraće u najelitnijem rangu takmičenja - Premijer ligi, nakon što su uz podršku Grada Trebinja, resornog ministarstva, Rukometnog saveza i sponzora obezbijedili neophodna finansijska sredstva za nesmetan rad.

"Svjedoci smo velike nepogode u vidu pandemije kovid-19 koja je paralisala sport u Trebinju, državi i cijelom svijetu skoro pola godine. Klub se našao u veoma teškoj finansijskoj situaciji, gdje su postojala dva puta opstanka u ovoj sezoni: nastavak igranja u Premijer ligi ili selidba u niži rang. U proteklom periodu imali smo stalnu komunikaciju sa Gradom, Sportskim društvom 'Leotar', Savezom i svim sponzorima i donatorima kluba, gdje se pokušavalo na sve načine obezbijediti nastavak igranja u Premijer ligi koje smo zasluženo osvojili u protekloj sezoni", naveli su na "Fejsbuk" stranici trebinjskog premijerligaša.

U proteklom vremenu Leotar je ostao bez većeg broja igrača koji su bili nosioci igre tokom dvije prethodne sezone.

"Neće nam biti lako da nadoknadimo odlazak standardnih prvotimaca koji su zajedno sa stručnim štabom napravili prepoznatljiv sistem igre", navode u "Leotaru".

Iz Leotara su najavili dolazak pojačnja, među kojima će biti i "zvučna" imena iz Premijer lige BiH.

"Isto tako, ozvaničićemo nastavak saradnje sa igračima koji su ponikli u našem klubu. Želimo da damo šansu jednoj veoma talentovanoj juniorskoj generaciji koja trenira sa prvom ekipom već dvije godine", navodi se u objavi.

Trener Darko Tavrić će prozivku igrača obaviti 5. avgusta, kada će i zvanično početi pripreme trebinjskih rukometaša za novi nastup u Premijer ligi BiH.