trebinje-grad-vazdug.jpg

Centralna izborna komisija potvrdila je čak 26 lista koje imaju namjeru da učestvuju na lokalnim izborima u Trebinju i bore se za 29 odborničkih mjesta. Iako još uvijek nisu predate liste sa imenima kandidata za odbornike, TrebinjeLive.info nezvanično donosi imena potencijalnih nosilaca lista i kandidata za odbornike.

Kako sada stvari stoje, lokalni SNSD ide provjerenim putem, pa bi listu ove partije trebao da predvodi predsjednik gradskog odbora i generalni sekretar te stranke Luka Petrović. U SNSD-u igraju na sigurnu kartu i očigledno je da neće da dozvole bilo kakvo iznenađenja, zbog čega se Petrović i odlučio da, ipak, upravo on bude nosilac liste.

Luka petrovic.jpg

Ispod Petrovića na listi će se se naći poprilično izmijenjen sastav kandidata za odbornike u odnosu na 2016. godinu. Između ostalih, tu će ponovo biti Gordan Mišeljić, Srđan Simović i Milutin Mastilović, a od novih imena očekuju se Nenad Milićević, Nedeljko Lambeta, Spasoje Radović, Borislav Grubač.

Na listi će biti i Slađana Skočajić, kao novo ime ove partije. SNSD bi na listu trebao da stavi i dva privrednika sa kojima još uvijek razgovoraju o njihovoj mogućoj podršci listi.

U SDS-u su takođe pri kraju razgovori o budućoj odborničkoj listi. Kako sada stvari stoje, listu će predvoditi predsjednik gradskog odbora Borivoje Ninković. Na listi treba da se nađu i Vidomir Begenišić, Mirjana Ratković, Branko Butulija i Milan Grubač. Od novih imena tu je predsjednik mladih ove partije Vojislav Marić.

Što se tiče PDP-a, listu će predvoditi Slavko Vučurević. Na listi će biti i Ljubiša Krunić, Saša Borjan.

slavko-vucurevic.jpg

Listu "Za pravdu i red" predvodiće Nebojša Vukanović, a na listi će se, između ostalih, naći Vidomir Parežanin, koji je bio Vukanovićev prijedlog za kandidata za gradonačelnika ispred opozicije.

nebojsa vukanovic n1.jpg

Listu DNS-a predvodiće Jovica Vlatković, a na istoj će biti i Srđan Bubalo, Zoran Miladinović, Vedran Vučinić.

Socijalističku partiju i ovoga puta predvodiće Rajko Ćapin. Na listi bi trebali da budu i Marko Radić, Janja Ćapin, Dražen Bošković, Goran Vukoje.

Listu "Poligrafa" predvodiće Zoran Anđušić, a uz njega će biti i Gojko Salata, Rade Kisin, Radomir Uljarević, Anja Glavan.

Novoformiranu Socijalističku partiju Srpske predvodiće Dejan Bošnjak.

dejan bosnjak pips.jpg

Pokret za Trebinje i ovoga puta predvodiće predsjednik stranke Momčilo Bodiroga, a na listi će biti i Miljan Vuković, Zoran Milošević, Dejan Mirković, a po svoj prilici i jedan kadar DNS-a.

NDP predvodi Bojan Šapurić, a Hercegovački narodni pokret Radenko Drašković.

Listu Ujedinjene Srpske i Partije ujedinjenih penzionera predvodiće Milan Kovač, a na listi će biti i Mijat Šarović, Đorđe Miljanović, Đoko Tarana.