Slava crkva hrupjela1.jpg

U naselju Hrupjela u crkvi Svetog Arhangela Gavrila proslavljena je slava ove svetinje, a Svetu liturgiju služio je starješina trebinjskog Sabornog hrama protojerej stavrofor Mladen Žulović uz sasluženje sveštensta Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Crkva koja je izgrađena na vrhu brda iznad ovog naselja ugostilla je goste kao i mnogobrojnu djecu koja su pjevala i veselila se današnjem prazniku.

Nadležnin paroh otac Dražen Tupanjanin pozdravljajući okupljene naglasio je da je Sveti Gavrilo vjesnik volje, milosti i ljubavi Božije.

"Riječ angelos znači vjesnik koji donosi dobar glas, a mi živimo život vjere postaknuti blagim vijestima i glasovima dobrim o smrti i vaskrsenju Hristovom, o pobjedi života koju mi baštinimo u crkvi. Imam na srcu i na duši potrebu da kažem da ovo naše slavlje doživljavam i kao jednu suzu pred prestonom Svete majke crkve Svete Sofije carigradske s koje smo mi kršteni, a i ova naša crkva kao i ostale liči na malu Svetu Sofiju", rekao je otac Dražen.

On je rekao da "ovo što je sada urađeno Aja Sofiji je rana svim hrišćanima širom svijeta".

Slava crkva hrupjela2.jpg

Predsjednik crkvenog odbora Jovica Vlatković je rekao da ovo sveto mjesto daje snagu svima.

"Mislim da će naša vjera i ljubav u Gospoda Boga i sabornost koju mi ovdje pokazujemo da nadvlada sve naše prepreke koje su pred nama", kazao je Vlatković.

Nakon Svete liturgije priređena je trpeza ljubavi.