Izlozba koncert2.jpg

U trebinjskom Kulturnom centru otvorena je izložba radova, a nakon toga u bioskopskoj sali održan je koncert Udruženja za pomoć i podršku licima sa poteškoćama u razvoju  „Sunce nam je zajedničko".

Ovo je jedna od aktivnosti predviđena projektom "Sport, umjetnost i multi kulturalnost ruše barijere" kojim su organizovane muzičke i likovne radionice, treninzi plivanja i fudbala, a na kraju takmičenja i izložbe i koncerti.

Sinoć su prisustvovali i gosti iz Gacka i Mostara.

Prema riječima izvršnog direktora Udruženja Vesne Miljanović korona je poremetila ovaj projekt jer je sve ovo trebalo da bude u aprilu.

"Nije kao što smo planirali, jer je izložba trebala da bude na većem mjestu kao i koncert. Slike su nastale tokom likovnih radionica uz pomoć slikara Snježane Domazet. Tamara Ijačić pjesmom i Srđan Čučković na harmonici, uz podršku svog mentora Milisava Sukoljice zajedno sa svojim prijateljima napravili su koncert koji je oduševio publiku", rekla je Miljanovićeva.

IMG_20200725_150.jpg

Tamara je pjevala pjesmu Aleksandre Radović "Čuvam te" i narodnu "Hajde Jano".

"Ovo su moje omiljene pjesme, a rad sa profesorom Sukoljicom Srđanu i meni mnogo je značio. Super nam je bilo i dosta smo stvari naučili od njega", istakla je Tamara.

Izložba i koncert su realizovani u partnerstvu sa Gradom Trebinjem u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija.

Izlozba koncert1.jpg