aleksandar vucic.jpg

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija u protekle tri godine Srpskoj doznačila 59,2 miliona evra, da je srećna i ponosna na svaki uspjeh Republike Srpske i da će pomagati njen opstanak.

"Finansiramo projekte u 48 lokalnih zajednica u Srpskoj i u Federaciji BiH /FBiH/ gde većinski žive Srbi, kao i u Brčko distriktu", rekao je Vučić u obraćanju ispred Univerzitetskog-kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

On je rekao da je više puta napadan zbog finansijske podrške Srpskoj, ali da je ponosan što je Srbija uvijek nalazila način da pomogne.

"Cilj je bio da uradimo šta možemo za naš narod u Srpskoj i FBiH. Pomagaćemo još našem narodu gde god bio", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija ničim ne ugrožava BiH, podržava njen teritorijalni integritet, ali da ima pravo da pomaže opstanak Srpske.

Govoreći o autoputu kojim se suštinski povezuju Banjaluka i Beograd, Vučić je rekao da je Srbija prihvatila da o svom trošku napravi most preko Save.

"Ostalo nam je oko 17 kilometara puta do Bijeljine. To će koštati oko 145 miliona evra, a ukupno do Vukosavlja oko 560 miliona evra. Spremni smo da u najvećem delu pomognemo i preuzmemo obavezu za gradnju autoputa do Bijeljine, da je spojimo sa Novim Sadom i Beogradom", rekao je Vučić.

On je izrazio nadu da će Srbija do kraja godine biti zemlja sa najmanjim ekonomskim padom od svih evropskih zemalja.

"Znam da se tome raduju ljudi u Srpskoj jednako kako i oni iz Srbije. Cilj je raditi na narodnom jedinstvu", rekao je Vučić.

On je zahvalio Srpskoj na toplom dočeku i rekao da Srbija Srpsku najviše voli i podržava.

"Uvek ćemo to da činimo", rekao je Vučić.

On je dodao da Srpska i Srbija časno, čvrsto i sigurno idu putem što veće saradnje i jedinstva.