nestorovic.jpg

Tu sam, u Obrenovcu, malo se odmaram, a po podne radim. Već je sve postalo ludilo, prve su riječi prof. dr Branimira Nestorovića poslije više od dvije nedjelje i gostovanja na televiziji, poslije kog je nestao i zabrinuo srpsku javnost.

To je bilo sve što je rekao novinarskoj ekipi na kapiji porodične kuće u Obrenovcu, prenijeli su beogradski mediji.

O dr Nestoroviću u Obrenovcu ljudi imaju samo riječi hvale. Svi do jednog su se složili da je doktor uvijek bio voljan da porazgovara sa svakim koga sretne, da je kao ljekar pomogao djeci mnogih sugrađana i da je u vrijeme korona pošasti njegova riječ zvučala umirujuće i bila dobrodošla u svakom trenutku.

Nestorovićev prvi komšija, koji se predstavio kao Rafailović, kaže da ga u posljednje vrijeme viđa stalno, kao i to da mu je uvijek zadovoljstvo da "proturi" koju sa čovjekom pored kog je odrastao.

"Svi se pitaju gdje je, a mi znamo i ćutimo. U doba korone najviše njemu verujem. Odrasli smo zajedno, svi tu, na čaršiji, to je jedan veliki gospodin, uzoran građanin i dobar čovek, drag komšija. Nedeljom stalno ide na pijac, svakoga dana u obližnju prodavnicu i ponaša se kao i svaki drugi običan čovek", navodi Rafailović.

Komšije kažu da u obližnjoj radnji kupuje voće i povrće, često ga okruže žene i pitaju svašta, a on strpljivo razgovara, a ponekad i posavjetuje.

"Ćuti, pij smederevku", umije ponekad da se našali dr Branimir, tvrdi njegov poznanik.

Inače, profesor Nestorović se sinoć oglasio na svom Facebook nalogu, gdje je podijelio vijest o ruskoj vakcini.